Cider, Must & Saft
Att brygga cider, göra egen läsk, musta och safta är otroligt roligt. Och framförallt otroligt gott. Här hittar du utrustning och recept som behövs för att safta och musta, göra läsk samt brygga din egen cider!
Grunden till att göra egen cider är enkelt.
1. Fixa must (helst pastöriserad)
2. Häll musten i ett jäskärl
3. Tillsätt jäst
4. Låt jäsa i ca. 14 dagar
5. Tappa på flaska och kolsyra med socker
6. Ställ in i kyl och låt kolsyran utvecklas
7. Lagra så länge du orkar (efter några månader är det godast att dricka den)
8. Provsmaka och njut
Oavsett om du gör vin eller cider är det alltid noga med hygienen, handla utrustning för rengöring här.
Vill du komma snabbt igång med att göra din egen cider tipsar vi om Det Lilla Köksbryggeriets ciderkit, innehåller allt du behöver för att komma igång. Komplettera bara med ingredienser/recept.
Grunden till att göra egen cider är enkelt.
1. Fixa must (helst pastöriserad)
2. Häll musten i ett jäskärl
3. Tillsätt jäst
4. Låt jäsa i ca. 14 dagar
5. Tappa på flaska och kolsyra med socker
6. Ställ in i kyl och låt kolsyran utvecklas
7. Lagra så länge du orkar (efter några månader är det godast att dricka den)
8. Provsmaka och njut
Oavsett om du gör vin eller cider är det alltid noga med hygienen, handla utrustning för rengöring här.
Vill du komma snabbt igång med att göra din egen cider tipsar vi om Det Lilla Köksbryggeriets ciderkit, innehåller allt du behöver för att komma igång. Komplettera bara med ingredienser/recept.
Läs mer
Stäng