Instruktioner för
Äppelcider
(3-5 liter)
Förberedelser
Detta recept är anpassat för Det Lilla Köksbryggeriets ciderkit. Det hittar du här. Följande kommer du att behöva när du brygger:
• Glasdamejeanne
• Must (pastöriserad äppelmust)
• Jäst
Sätt igång!
1. Desinficera – Desinficera jäskärlet noggrant.2. Häll i musten – Inte svårare än att öppna upp mustpaketet och häll det försiktigt rakt ned i jäskärlet.
3. Jäsning – Häll i halva paketet jäst och montera silikonpropp och jäsrör. Låt stå i 14 dagar tills cidern har jäst ut.
4. Tappa på flaska – Följ våra flaskinstruktioner här
5. Lagring – Låt stå på flaska i minst ytterligare 14 dagar (kan med fördel lagras i upp till 2 år)
Drick, njut & skryt!