Krossad malt, Melanoidinmalt (Weyermann), 1 kg
33 SEK
✓ Leverans 1-3 dagar ✓ ★★★★★ 4.8 Google Reviews
En malt som verkligen sätter karaktär på ölet, toner av rostat bröd och brödskorpa.
Används inte sällan i red ales för sin förmåga att skapa nästan en djup röd färg. Den påminner om Munchnermalten men är en aning starkare. Används allmänt för att ge ölet en rikare smak och maltarom. Tips är att inte ge maltnotan mer än 20% av denna maltsort.
Används inte sällan i red ales för sin förmåga att skapa nästan en djup röd färg. Den påminner om Munchnermalten men är en aning starkare. Används allmänt för att ge ölet en rikare smak och maltarom. Tips är att inte ge maltnotan mer än 20% av denna maltsort.
Typ | Rostad malt |
Maltsort | Melanoidinmalt |
Tillverkare | Weyermann |
Karkatär | Rostat bröd |
Färg | 60 – 80 °EBC |
Sädesslag | Korn |
Vikt | 1 kg |
Krossad | Ja |
Förvaringsanvisning | Förvara torrt och svalt |