Kimchi - Recept
Ingredienser
Följande kommer du att behöva när du fermenterar med Det Lilla Köksbryggeriets fermenteringskit:
• 1 kg salladskål (Kinakål)
• 1 dl jodfritt salt (ex havssalt)
Kimchipasta
• 1 dl strimlad färsk rättika
• 1 msk finriven ingefära
• 1,5 msk pressad vitlök
• 1 dl finhackad purjolök
• 3 msk chiliflakes (Gärna koreanskt chilipulver)
• 1 msk salt
• 0,5 msk strösocker
• 0,5 msk fisksås
Gör så här!
1. Skölj och strimla salladskålen2. Lägg kålen i en bunke och salta
3. Fyll på med vatten så att kålen täcks
4. Lägg på en tyngd (tallrik/kastrull) så att kålen hålls under ytan
5. Låt stå 1 dygn i rumstemperatur
6. Skölj bort saltet från kålen och krama försiktigt ur vätskan
7. Provsmaka sältan - inte för salt men saltare än lagom salt!
8. Blanda ingredienserna till kimchipastan
9. Blanda kimchipastan grundligt med kålen och lägg i glasburken
10. Skruva på locket med jäspip
11. Låt stå 1 dygn i rumstemperatur
12. Byt till metallocket och låt stå 7-10 dagar i kylskåp
(Hållbarheten är cirka 2 månader i kylskåp)